Risanje s peskom za šolarje (od 7 do 14 let)

 

Program je usmerjen predvsem v poučevanje tehnike risanja s peskom. Na začetni stopnji ustvarjamo statične slike v pesku, nato pa dinamične peščene filme.

Vendar celoten učni proces ni omejen zgolj na poučevanje tehnike risanja, temveč se tudi igramo in razvijamo domišljijo z ustvarjanjem peščenih filmov.

FullSizeRender

 

S komuniciranjem s peskom otroci usvojijo veščine, s katerimi iščejo konstruktivne načine izhoda iz napetih situacij in razpoloženj. Kar rišejo, je v resnici njihovo pravo stanje, v katerem so prišli tisti dan na delavnico. Otrok je lahko vznemirjen ali prestrašen ali pa, nasprotno, tako neverjetno navdušen, da je njegovo prekipevajoče veselje lahko moteče, risanje v pesku pa mu pomaga, da se sprijazni s tem čustvom, uskladi svoje stanje in ta dosežek uspešno prenese na nadaljnje življenjske situacije.

FullSizeRender 2

Ustvarjalna komunikacija s svetom, vzpostavljanje sistema lastne vrednosti, rast samopodobe in samozaupanja s pomočjo spoznavanja različnih čustev in občutkov (kako nastajajo, zakaj so koristni in kako jih pozorno obvladati in uporabljati) – vse to se dogaja spontano, z umetniškim razvojem osebnosti.

FullSizeRender 3