Pot v šolo (od 5 do 6 let)

Začetek šole spreminja način življenja, ki ga je otrok poznal doslej, zato je to zanj stres.

Skupaj s starši bomo dosegli, da bo vaš otrok čustveno zrel za šolo in delo, ki ga čaka. Krizno obdobje mu bomo pomagali prebroditi z nasmehom na obrazu in v stiku z njegovo notranjo močjo.

Delavnice temeljijo na ustvarjalnosti, igri, umetnosti pripovedovanja in sodobnih metodoloških konceptih. Vse to naredi učni proces učinkovitejši in brez napetosti.

Na začetku in na koncu programa Pot v šolo bomo preizkusili pripravljenost za šolo, ki nam omogoča oceniti dinamiko razvoja vsakega udeleženca programa.

Program je sestavljen iz dveh vsebinskih sklopov:

čustvenega usposabljanja (zmanjšanje anksioznosti skozi igro situacij, s katerimi se lahko otrok sreča v šoli, pa tudi krepitev samozavesti, razvoj motivacije za aktivno učenje, timsko delo, sposobnosti itd.);

intelektualnega usposabljanja (razvijanje pozornosti, zaznavanja, domišljije, spoznavanja, spomina, krepitev volje, branje, pisanje in tako naprej).

Poleg tega je veliko pozornosti namenjene razvoju komunikacijskih veščin. Otroci se naučijo govoriti o svojih občutkih in razumeti čustva drugih.

Vse to jim pomaga, da se preprosto in hitro prilagodijo novim prostorom. Ne dvomimo, da je tak način dela neizmerno pomembnejši za naprej kot samo učenje branja in pisanja.

Programi Pot v šolo in Šolarske emocije vključujejo dve vrsti dejavnosti:

  • komunikacijo s peskom v velikem peskovniku;
  • risanje s peskom na posebnih osvetljenih mizah.

Delavnice potekajo 1 x tedensko in trajajo 45 min. V našem svetovalnem procesu veliko sodelujemo s starši, tako obisk delavnic vključuje pogovor s starši pred začetkom in po končani 4 delavnici.

Za vse informacije pokličite v torek med 10. in 11. uro. Priporočamo, da nas kontaktirate preko e-pošte: svetovanje@otokpeska.si.

skola