Ekipa

MARIJANA TEPINA, vodja centra
FullSizeRender 4Srce na koncu najde svoje mesto in moje mesto je tukaj, zdaj.

Diplomirala sem v Beogradu na fakulteti za organizacijske vede, na oddelku za menedžment, kar mi bo pomagalo varno voditi naš Otok.

Na našem Otoku se sproščamo, pomagamo drugim in si pomagamo najti prave poti v različnih življenjskih razmerah.

Otok peska sem preizkusila sama, s svojima otrokoma, tako da sem prepričana, da nam bo pesek dal veliko možnosti za spoznavanje čustev, sproščanje, učenje, razvoj in življenje.

Zato uživam v tem delu, v tem, da imam možnost z vsakim dnem na Otoku rasti. Trenutno sem na magistarskem študiju družinske in zakonske terapije.
Skupaj z Nino in Natašo bomo naredili lepši in boljši svet.

 

 

NINA KOČAR (dipl. Biopsihologinja in terapevtka)
FullSizeRender 6

Sem Nina Kočar, po izobrazbi psihologinja, po srcu pa predvsem oseba z veliko strasti do dela z ljudmi. Obožujem otroški smeh, spontanost in igrivost, zato me delo z najmlajšimi še posebej navdušuje in notranje izpolnjuje.

Dodiplomski študij biopsihologije sem končala na fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, diplomsko nalogo z naslovom Igralno-terapevtske urice za otroke in njihove starše pa sem izdala tudi v knjižni obliki pri založbi Lambert Academic Publishing. Magistrski študij svetovanja in psihoterapije sem opravila na univerzi v Edinburgu, izkušnje z delom z otroki in odraslimi pa sem pridobivala tako doma kot v tujini.

Ker sem velika ljubiteljica živali in gibanja v naravi, me na življenjski poti spremljata dva štirinožna kosmatinčka, z enim izmed njiju pa sva tudi člana društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke. Ob večerih rada berem slovensko poezijo in plešem, dneva pa nikakor ne morem začeti brez skodelice dobre kave.

Verjamem, da je vsak izmed nas svoj unikatni svet, zato moja terapevtska usmeritev izhaja iz humanistične teorije, ki pravi, da je posameznika treba obravnavati celostno in mu v terapevtskem odnosu zagotoviti varno in empatično okolje, kjer bo lahko razvijal svoje potenciale in osebnostno rasel. Prav takšno okolje predstavlja naš Otok; je varen prostor, kjer lahko s pomočjo peska vsak izmed nas sproščeno spoznava samega sebe in raziskuje tudi najbolj skrite kotičke svojega individualnega sveta.

 

 

NATAŠA TRBANC ( diplomirana slikarka in likovna terapevtka)
FullSizeRender 5

Kot slikarka vedno opazujem in raziskujem. Zanimajo me ljudje z vso svojo notranjo duhovno razsežnostjo, ki prek fizičnega razkrivajo svojo vsebino, zato se tudi vedno znova navdušujem nad delom z ljudmi in iščem tiste skrite kotičke, ki so najdragocenejši.

Najlepše je opazovati nekoga, ki vstopi v svojo notranjost in preslika njeno realnost.

Delam tudi na področju pedagoškega in likovnoterapevtskega dela z otroki in odraslimi. Trenutno končujem podiplomski študij umetnostne terapije na ljubljanski pedagoški fakulteti, sodelovala pa sem tudi na več razstavah doma in v tujini.