Risanje s peskom za odrasle

Ali se želite naučiti tehnike risanja s peskom? Morda mislite, da je skoraj enako kot klasično risanje? Prav gotovo ne! To je bistveno drugačna tehnika in peščena slika ima več pomembnih vidikov, ki jih ni mogoče najti v navadnih tehnikah risanja.

Najprej vključuje razvoj finih motoričnih sposobnosti. Da, ne samo majhni otroci, tudi mnogo starejši imajo te sposobnosti! Vendar jih odrasli uporabljamo za druge namene, na primer za izboljšanje spomina in koordinacije ter za usklajevanje gibljivosti telesa in izboljšanje delovanja možganov. To pomeni, da v resnici začnemo razmišljati hitreje in bolje. Vsako ročno delo, denimo pletenje ali nizanje perl, izboljšuje motorične sposobnosti in zelo dobro vpliva na možgane.

Risanje s peskom vključuje vse to v enem: medtem ko se s prsti dotaknete peska, vaši živčni končiči pošiljajo signale v možgane in stimulirajo njihovo delo. S sistematičnim risanjem začenjate znova in znova učinkoviteje razmišljati. Druga velika odlika slikanja s peskom pa je edinstvena značilnost peska – viskoznost, mehkoba in prijetnost na dotik, ki fascinantno učinkuje na ljudi. Z risanjem s peskom se človek postopoma obrne vase; znajde se v blagem meditativnem stanju, ki mu daje možnost, da se zares sprosti in odpočije. To stanje je najboljše za odpravljanje stresa in notranjih konfliktov, ko problemi nehajo biti nerešljivi in začne delati podzavest ter se oseba neodvisno od svoje volje spopada z vsemi svojimi »netopnimi« vprašanji.

Tudi pesek ima čudovite lastnosti, ker vleče nase naša negativna čustva. Zato so naši programi delno meditativni.

Tretji vidik pa je samo risanje s peskom. Obvladali boste tehnike risanja s peskom, potem pa boste lahko sami ustvarjali dinamične peščene filme. To je vrhunec tečaja. Če doslej niste videli, kakšni so dinamični peščeni filmi, si jih lahko ogledate v naši galeriji:

 

Peščeni sov Alene Voinove https://www.youtube.com/watch?v=E-yEhhVAZrQ

 

Bodite prepričani, da se boste naučili slikati s peskom vsaj na enaki ravni ali celo boljše!

Za tiste, ki ste radovedni, a se še niste odločili za naše programe, ponujamo uvodno uro risanja s peskom. Poskusne ure potekajo redno, enkrat na mesec.

odrasli.jpg