Superjunaki ostanejo doma

  Superjunaki ostanejo doma


  Nekoč, v davnih časih je bil velik, zaposlen svet. V tem velikem, zaposlenem svetu je živel deček William. William je rad hodil v šolo, se igral s prijatelji, hodil v park, se guncal na gugalnicah in plaval  v svojem najljubšem bazenu.

  Toda nekega dne se je vse začelo spreminjati. William je na radiu slišal, da se je v velikem zaposlenem svetu pojavil Veliki Problem. Bil je tako velik, da se je začel širiti po vsem svetu. Vsi odrasli so govorili o njem. Tudi vsi otroci so govorili o njem. Pravzaprav so o Velikem Problemu govorili prav vsi na celem svetu. Vsi so bili zaskrbljeni in prestrašeni zaradi Velikega Problema.

  Kmalu je Veliki Problem povzročil nekaj velikih sprememb. Sprva so ljudje nehali hoditi v službo, kmalu William ni mogel več plavati v svojem najljubšem bazenu, potem pa je ugotovil, da je šola odpovedana in iz dneva v dan je velik, zaposlen svet, v katerem je živel, postajal vse tišji in tišji.

  William je bil zmeden. Tudi on je bil prestrašen. Imel je veliko vprašanj. Kaj se dogaja? Ali bo vse v redu? Kako bi lahko ustavili Veliki Problem?

  Šel je vprašat mamo, če mu lahko odgovori na njegova velika vprašanja. 

  “V redu je biti prestrašen in zaskrbljen. Tudi mnogi drugi otroci se tako počutijo in tudi odrasli se včasih bojijo in so zaskrbljeni,” mu je povedala mami in ga objela. “Toda vsi najboljši, najbolj pametni ljudje na vsem svetu se zelo trudijo, da bi hitro odpravili Veliki Problem,” je pojasnila. Zaradi maminih besed se je William počutil nekoliko bolje. Zagotovo bi najpametnejši ljudje na svetu lahko našli način, kako to popraviti!

  Toda Problem je bil tako velik  da se ga je še vedno bal. Nekaj je moral storiti. Mami je povedala, da obstaja veliko posebnih pomočnikov, ki si močno prizadevajo, da bi rešili svet in ustavili Problem.

  “Kot superjunaki?” je rekel William.

  “Tako je, kot superjunaki,” je rekla mami nasmejano. William je tudi hotel biti superjunak. To je bila njegova priložnost! 

  Super William na pomoč! Skočil je, pripravljen da se požene ven, na prosto, da se pridruži vsem ostalim superjunakom, da bi se boril proti Velikemu Problemu in rešil svet, toda njegova mami ga je ustavila in zaklenila vrata.

  “Zakaj? Kako lahko pomagam v boju proti Velikemu Problemu, če sem noter v hiši? ” je vprašal.

  “Veš, William, potrebujemo vas otroke, da pomagate. Vsi bodo morali pomagati pri reševanju te velike težave. In res boste imeli zelo posebno nalogo. Postali boste superjunaki, ki ostanejo doma!

  William še nikoli ni slišal za tovrstne superjunake. Želel je vedeti vse o njih. Ugotovil je, da lahko Junaki, ki ostanejo doma, pomagajo v boju proti Velikemu Problemu z uporabo svojih supermoči. Toda katere so te moči? Tako zelo se je trudil, a pri sebi ni našel nobene super moči in super hitrosti tudi ni imel. V resnici se je počutil popolnoma enako kot prej.

  “Velikega Problema ni mogoče rešiti s super močjo ali super hitrostjo. Veliki problem bo nehal rasti samo tako, da vsi novi Superjunaki uporabljajo svojo OSTANI DOMA super moč. V bistvu, če vsi novi superjunaki sodelujejo skupaj, bo Veliki Problem vsak dan manjši in manjši, dokler ne bo izginil! ” je razložila mami.

  “Toda ostati doma je dolgočasna reč!” je rekel William hripavo.

  »Dolgočasno? Ni šans! Imate super moč, da ostajanje doma naredite zabavno! In to, da ostanete doma, je način, kako lahko pomagate rešiti ves svet – nič ni močnejšega od tega! “Samo biti doma in se zabavati je način, da lahko rešimo ves svet? In ob tem si še resnični superjunak? William je postajal navdušen. Začel je čutiti močno orodje, ki ga je imel! Komaj je čakal, da vsem prijateljem pove, da se lahko spremenijo v superjunaka, ki ostaja doma, tako kot on!

  William se je hitro zamislil in s svojo ustvarjalno močjo Superjunaka razmišljal o vseh zabavnih stvareh, ki jih lahko počne doma. Sestavil je dolg seznam: obmetavanje z blazinami, kuhanje, igre in ples, lutkovne predstave, petje in filmi in še VEČ! Še bolje, William je ugotovil, da se lahko še vedno igra zunaj na vrtu, vse dokler se ne zadržuje preblizu drugih superjunakov, ki so živeli v sosednjih hišah. Lahko so mahali drug drugemu in si namignili, saj so vsi poznali posebno delo, ki ga opravljajo!

  William je pogrešal igranje s prijatelji in plavanje ter igro v parku. Toda potem se je spomnil, kako pomembno je bilo njegovo novo delovno mesto Superjunaka. Pomagal je rešiti ves svet in zaradi tega se je v notranjosti počutil tako dobro. Bil je zelo ponosen nase. Nato je napel vse svoje supermoči, da bi našel  kaj bi še lahko zabavnega počel. William Superjunak, ki ostaja doma in vsi njegovi prijatelji superjunaki so trdo delali, da bi rešili svet, in to vse, ne da bi zapustili svoje domove. 

  Zdaj veste, lahko ste tudi vi superjunaki!

  avtorica: Sophie’s Stories